Generic filters
Exact matches only

Fakta

Hilda och den svarta hunden Hilda och den svarta hunden
Av: Författare: Luke Pearson
Tecknare: Luke Pearson
Översättare: Horst Schröder
Textare: Jan-Erik Höglund
Omfång: 64 sidor i färg
Format: 310 x 222 mm, hårda pärmar, inbunden
Utgivare: Epix
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789170895555

Hilda och den svarta hunden

Böcker Hilda och den svarta hunden gör ingen besviken – annu ett mys-pys-rysligt album i samma tradition som Mumin.

Det fjärde albumet om flickan Hilda, som bor i en värld där tomtar och troll finns ständigt närvarande, gör nog ingen besviken om man som jag och mina barn har läst de tidigare fristående delarna. Den här gången är det två mysterier som Hilda funderar på: den jättelika svarta hunden som skrämmer livet ur folk på nätterna och de hemlösa husalferna som plötsligt finns överallt på gatorna. Samtidigt vill Hildas mamma att hon ska gå med i scouterna och Hilda får ett fasligt sjå med att ta så många märken som möjligt för att inte göra sin mamma besviken.

Det finns en fantastisk känsla i Hilda-albumen som är svår att sätta ord på. Vi har den moderna staden och det varma hemmet, men samtidigt runt hörnet väntar de vemodiga och kusliga nordiska skogarna med tomtar, troll och oknytt. Och över allt detta vilar ett mangainspirerat filter.

Med Hilda har Luke Pearson skapat en Mumin för 2000-talet.

Detta album rekommenderas oreserverat till alla. Det är roligt att Epix fortsätter ge ut album efter album med en sådan högklassig barnserie. Visst är det kul att Hilda nyligen blev animerad TV-serie på Netflix, men den är bra så det räcker i den klassiska serieformen.