Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Seriefrämjandets nuvarande ordförande Thomas Karlsson avled hastigt igår. Han blev 58 år.

Det var i morse som Bild & Bubbla nåddes av beskedet att Thomas Karlsson påträffats död i sitt hem kvällen den 10 juni. Thomas har gjort sig känd för sitt stora engagemang för tecknade serier och var en känd seriesamlare, seriebutiksinnehavare, utställningscurator och skribent i Bild & Bubbla. På senare år hade han gett sig in i styrelsearbetet hos Seriefrämjandet och han var vid sin bortgång dess sittande ordförande. Thomas var också den drivande kraften bakom Örebro Seriefestival.

Thomas Karlssons bortgång noterades bland annat av SVT Nyheters lokalredaktion i Örebro, som intervjuade Seriefrämjandets verksamhetsledare Jamil Mani: ”Thomas har varit en riktig eldsjäl inom serie-Sverige. Det här känns väldigt tufft,  och vi tänker så klart på Thomas familj.”