Generic filters
Exact matches only

Fakta

Station nummer nio Station nummer nio
Av: Olivia Skjöld
Omfång: 50 sidor
Format: A4
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Hemsida: oliviaskjold.com
Kontakt: olivia_skjold@hotmail.com

Station nummer nio

Fanzin

Häpnadsväckande! Ett fanzin från 2019 som verkligen lyckas kännas som ett gammalt Galago-nummer från 1986!

Olivia Skjöld verkar vara något av en särling i Seriesverige, och hennes bilder är snitsigt utförda i en passande underground-aktig stil.

Serierna i fanzinet är satiriska historier som i mångt och mycket bärs fram av den mycket underhållande och mycket pladdriga dialogen. Dessutom publiceras ett utdrag ur den kommande serieboken Tusen miljoner, om en framgångsrik entreprenörs uppgång (och fall?). Vid sidan av serierna bjuder Station nummer nio också på en diktsvit med science fictiontematik, samt en fabel om en räv och den gamle partiledaren Gunnar Helén.

Med bilder som liknar en korsning mellan Ulf Frödin och Ulf Lundkvist, repliker som Lena Ackebo hade kunnat mörda för, och poetiska textsidor som tagna direkt från en åttiotalsgalago är det här ett väldigt fascinerande fanzin.

På frågan om det också är ett »bra« fanzin är jag lite mer osäker.

Satiren är kanske inte superrolig, avsnittet från Tusen miljoner är lite för kort för att ge en bild av bokprojektet som helhet och dikterna lämnar mig ganska oberörd. Det betyder dock inte att jag inte gillat Station nummer nio. Snarare får det mig att vilja skaffa fler nummer för att verkligen djupdyka ner i Olivia Skjölds märkliga utgivning.

© Olivia Skjöld

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 220 (3/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.