Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Coronaviruset av Jamil Mani.
  • Nyheter
Stockholms internationella seriefestival (SIS) är den senaste svenska seriefestivalen att ställa in i spåren av coronavirusets framfart. Ur krisen föds dock lösningar som livesänd signering av Herman Hedning.

Regeringens förbud mot arrangemang med fler än 500 besökare påverkar hela kultursektorn med inställda konserter, författarsamtal, utställningar, festivaler med mera. Många arrangörer har också valt att ställa in mindre arrangemang frivilligt för att visa att man tar ett samhällsansvar och undvika ett stort publikbortfall på grund av den allmänna oron. I seriesvängen har Malmö Seriefest, Uppsala Comix – och igår även Stockholm internationella seriefestival (SIS) – själva valt att ställt in. Malmö Seriefest och SIS försöker aktivt hitta datum längre fram medan Uppsala Comix troligen skjuts upp till nästa år. Även Seriefrämjandet har fått ställa in evenemang som läsdagen för bibliotekarier och lärare i Malmö och en fest i anslutning till Sara Granérs pågående utställning på Rum för serier.

På Facebook diskuteras möjligheten för fanzinister att hitta en gemensam säljplattform för att kompensera för ett förmodat stort tapp. Vi återkommer om det.

Andra gör lemonad av citronen. Jonas Darnell skulle medverkat på ölfestivalen i Linköping den 21 mars, men väljer istället att köra en livesänd boksignering  via YouTube. Intresserade kan förbeställa ex av Herman Hedning eller handla live med Swish. Du hittar Facebook-evenemanget här.