Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Plunge The Plunge
Av: Johan Jonsson
Omfång: 20 sidor
Format: A5
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Avantgarde
Kontakt: Instagram: @johanaink

The Plunge

Fanzin

Min gissning är att Johan Jonsson antingen är ung, eller i alla fall ganska mycket nybörjare på det här med att göra serier. De fyra små historierna som utgör hans fanzin The Plunge är nämligen amatörmässiga på ett närmast påträngande vis.

Historier som varken roar eller engagerar, stela teckningar, rutor och pratbubblor med oklar läsordning, och repliker skrivna på en svajig engelska gör att det hela mest känns tålamodsprövande att läsa. Fanzinet är åtminstone rätt tunt, så det hela är över i ett nafs.

Om jag ska försöka avsluta med något snällt så är den avslutande, ordlösa serien faktiskt lite visuellt intressant. Kanske kan det här, i den ordlösa och abstrakta bildpoesin, finnas något för Johan Jonsson att bygga vidare på? Vi får hoppas på det.

© Johan Jonsson

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 222 (1/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.