Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Bild: Elias Ericson.
  • Nyheter
När vårens seriefestivaler ställdes in stod många fanzinmakare utan försäljningskanal. Nu lanseras en digital seriefestival på Facebook som pågår "så länge den behövs".

Uppsala Comix, Stockholms internationella seriefestival (SIS), Seriefest … Regeringens förbud mot större folksamlingar fick de svenska seriefestivalerna att ställa in, en efter en. Naturligtvis slår detta hårt mot de fanzinmakare och mindre utgivare som är beroende av festivaler för att nå ut till sina målgrupper. Men nu finns det en lösning, en digital seriefestival på nätet! Facebook-gruppen Digital Seriefestival slog upp portarna den 10 april och ger medlemmarna möjlighet att skapa digitala bokbord där de bjuder ut sina alster till försäljning. Administratörer för gruppen är Elias Stjärne Ericson och Elise Rosberg. Satsningen pågår ”så länge som den behövs och folk tycker den är kul”. Hittills har gruppen strax över 900 medlemmar.

Extern länk: