Generic filters
Exact matches only

Fakta

Inte din lilla transa Inte din lilla transa
Av: Wilma Mård
Omfång: 44 sidor
Format: A5
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Realism
Kontakt: Instagram: martes_martes

Inte din lilla transa

Fanzin

© Wilma Mård

Inte din lilla transa är en samling korta, självbiografiska serier om Wilma och hennes upplevelser av dejting, Tinder och att komma ut som trans för familj och vänner. Vi får till exempel följa Wilma i olika scenarion där hon berättar för de hon känner att hon är transkvinna och höra hur olika personer reagerar på det. Mormor, som börjar prata om Wilmas tidigare fina skägg, men stoppar sig när hon inser att det inte är rätt sak att ta upp just då och är istället glad för att Wilma känner att hon kan berätta detta för henne. Vänner som beter sig som att hon är en slags trofé, deras ”första transvän”, och andra som tycker att hon är modig.

Serierna handlar mycket om bekräftelse och svåra känslor. Teckningsstilen är gullig och detaljerad i svartvitt och gråskala. Känns som en blandning av västerländsk, lite rörig, självbiografisk stil och manga. Alla karaktärer är tecknade som människor med djurlika drag eller ansikten. Wilma själv har små horn, spetsiga öron och liten svart näsa.

Sista serien i fanzinet är en av de lite längre och är riktigt fin. Ser fram emot nästa fanzin!

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 223 (2/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.