Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Affischen till SIS 2020. Bild: Moa Romanova.
  • Nyheter
När andra seriefestivaler ställts in har SIS tänkt utanför boxen och kör på nätet med livestreaming och digital seriemarknad.

Stockholms internationella seriefestival (SIS) fick som många andra seriearrangemang ställas in på grund av coronaepidemin. Nu i helgen, 30–31 maj, livestreamar man därför ett scenprogram på Kulturhusets hemsida och på festivalens Facebook-sida.

Inslagen med internationella serieskapare som Simon Hanselmann (Inkörsporten), Grzegorz Rosiński (Thorgal), Paco Roca (Emilio och glömskan) med flera är förinspelade. De svenska inslagen sänds live från en studio, där Bitte Andersson och Anders Lundgren håller samtal med Nina Hemmingsson, Moa Romanova, Fabian Göranson, Peter Bergting, Elin Lucassi, Disa Wallander, Daniel Thollin, Knut Larsson och Matilda Ruta. Dessutom liveteckning. Hela programmet hittar du här.

Seriemarknaden Small Press Expo anordnas digitalt i samarbete med Digital Seriefestival på Facebook (som vi skrivit om tidigare här i Bild & Bubbla), Hybriden i Malmö och Fosfor Fanzinedistro mellan 15 maj och 15 juni.