Generic filters
Exact matches only

Fakta

Johnny Hazard: Farligt uppdrag Johnny Hazard: Farligt uppdrag
Av: Manus & bild: Frank Robbins
Översättning: Göran Semb
Textning & färg: Reprostugan
Grafisk form: Mattias Mattsson
Redaktion: Mikael Sol, Germund von Wovern, Joakim Gunnarsson och Mattias Mattsson
Omfång: 126 sidor
Format: 275 x 210 mm, mjuka pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Egmont Publishing
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Äventyr
ISBN: 9789176215791

Johnny Hazard: Farligt uppdrag

Böcker Johnny Hazard flyger vidare i ny samling från Egmont.

Att Johnny Hazard är en trevlig serie är väl inte precis någon hemlighet, inte heller att Frank Robbins var en genial tuschare? Farligt uppdrag är ett tjockt och fint album. Tyvärr hålls den totala glädjehysterin, som denna oväntade utgivning egentligen motiverar, tillbaka något av det faktum att volymens innehåll överlappar två av de album med Johnny Hazard-söndagssidor från femtiotalet som Carlsen Comics gav ut på åttiotalet. Varför tog Egmont inte upp stafettpinnen där Carlsen lämnande den? Vi som var med då har redan läst två tredjedelar av boken.

Nå. Det var för trettiofem år sedan och många unga är kanske inte så vana vid att handla antikvariskt, så det är kanske ändå rätt tänkt av folket på förlaget?

Frank Robbins (1917–1994) jobbade ett tag med flygserien Scorchy Smith (skapad av John Terry). 1944 hittade Robbins på sin egen flygare: Johnny Hazard. Från början var hjälten pilot i amerikanska flygvapnet. Efter kriget jobbade han som civil fraktpilot. Ibland fungerar han som flygande detektiv, ibland mer som en vanlig äventyrare. Senare skulle han komma att jobba som agent (inom organisationen Wing). Nästan vad som helst kan hända i Johnny Hazards värld. Monster kan dyka upp, men oftare är det excentriska brottslingar som skapar problem för Johnny Hazard. I denna volym är det nog Snömannen som är det bästa monstret och Jolly Roger som är den bästa brottslingen.

Utdrag ur Johnny Hazard: Farligt uppdrag av Frank Robbins. © KFS/Bulls/Egmont.