Generic filters
Exact matches only

Fakta

Videvill del 1: Skuggjägarna Videvill del 1: Skuggjägarna
Av: Författare: Frédéric Brrémaud
Tecknare: Federico Bertolucci
Översättning: Carin Bartosch Edström
Textning: Björn Åström
Omfång: 96 sidor
Format: 216 x 285 mm, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Egmont Publishing
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Fantasy
ISBN: 9789176215043

Videvill del 1: Skuggjägarna

Böcker Bild & Bubblas recensent vill gärna tycka om Videvill, men finner att historien är lite för tunn för hans smak.

Det positiva med det här albumet är det kommer ut fler franskbelgiska serier på svenska, att det kommer nya serier riktade till en yngre publik och att hjälten är en tjej. Och så är det mycket fint tecknat. Utöver det finns det inte så värst mycket gott att säga. Avsaknaden av historia och flyt i berättelsen är ett rejält problem.

Storyn är diffus: en ung flicka hittas medvetslös i skogen av älvor. Hon har minnesförlust men verkar ha någon sorts övernaturliga krafter. I skogen träffar hon en varg som på något mystiskt sätt ändrar storlek. Och så kommer det ”skuggjägare” från ingenstans av oklar anledning. Dialogen känns mest som utfyllnad och leder inte historien vidare överhuvudtaget, i mitt tycke. Det hela känns mest som en ursäkt för att Federico Bertolucci ska få teckna vackra och suggestiva naturbilder på sina nya ritplatta (en Wacom Cintiq 22HD, upplyser han vänligt läsaren om). För bilderna och färgläggningen är det inget fel på, men berättandet haltar en hel del i denna första del.