Generic filters
Exact matches only

Fakta

Half a Gemini Half a Gemini
Av: Anna Lundgren Widén
Omfång: 28 sidor
Format: A5
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Realism
Kontakt: annaposa.tumblr.com

Half a Gemini

Fanzin

© Anna Lundgren Widén

Half a Gemini är en experimentell webcomic från 2017 som blivit fanzin. Med gulligt, om än smått splittrat, manéer hanterar Anna Lundgren Widén ett tungt ämne om en tvillings död med svartvita och färgglada kontraster. De olika teckningsstilarna gör dock att serien känns aningen inkonsekvent och bildberättandet får en ibland att stanna upp för att försöka komma fram till vem det är man ser i bild. Stilen är ömsom söt och gullig med klottriga inslag som textur, ömsom stel och kantig. Texten och dess sorgliga men hoppfulla tonfall är det som bär upp och håller samman berättelsen från början till slut.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 224 (3/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.