Generic filters
Exact matches only

Fakta

The law of attraction The law of attraction
Av: Andreas Rosengren
Omfång: 24 sidor
Format: A4
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Realism
Kontakt: Instagram: @rosengrenandreas

The law of attraction

Fanzin

Andreas Rosengren tillhör en av de mest produktiva fanzinskapare jag känner till just nu, eller i alla fall är den som skickar in överlägset flest fanzin till oss! Estetiskt sett är det fotfarande på hobbynivå, vilket förklarar det snabba arbetstempot lite, men det är alltid ett nöje att läsa Rosengrens starka och välskrivna historier. I samarbete med fler kunniga tecknare, så som Lars Kratz i Mörk Choklad som utkom i våras, skulle Rosengren kunna nå långt med sin mustiga autofiktion.

The law of attraction utspelar sig på en meditationskurs, där både inre och yttre konflikter får spelrum. Rosengren förmedlar en påtaglig klaustrofobi som infinner sig allt mer inom den medvetna närvaron, samtidigt som den omgivande skogens stillhet och mystik utgör en skön kontrast till turbulensen på kurslokalen. Det bärande temat är dock självgoda föreläsare som lyckas baka ihop kapitalism och andlighet och sälja in det till de kanske lite väl öppensinnade kursdeltagare – ett koncept man hade lätt kunnat bre ut till en grafisk roman.

© Andreas Rosengren

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 225 (4/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.