Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Pressbild på Liv Strömqust. Foto: Maja Flink.
  • Nyheter
Storsäljande serieskaparen och satirikern Liv Strömquist byter förlag efter 15 år på Galago och går över till Norstedts.

Häromdagen kom ett pressmeddelande från Norstedts förlag, där de förkunnade att de i höst kommer att ge ut sin första seriebok av Liv Strömquist med titeln Inne i spegelsalen.

”Det känns väldigt kul att göra en bok om ett av mina största intressen: utseende. Det känns extra aktuellt efter detta år som vi alla ägnat åt att stirra på vårt egna face i en zoom-kamera”, löd kommentaren från Liv Strömquist själv.

Svensk Bokhandel hade dock ett annat fokus än dagspressen: denna utgåva innebär också att Strömquist lämnar sitt gamla förlag Galago efter 15 års samarbete. Då Strömquist länge varit förlagets bäst säljande författare är detta naturligtvis ett hårt slag för Galago.

”Hon ville testa ett annat förlag – och det är vi såklart ledsna för. Men efter 15 år på Galago/Ordfront ville hon gå till ett större förlag. Det finns ingen konflikt eller något sådant”, sade Sofia Olsson, förläggare på Galago, i en kommentar till Svensk Bokhandel.

Strömquists bakkatalog kommer att ligga kvar på Galago.