Generic filters
Exact matches only

Fakta

Conan: Battle for the Serpent Crown Conan: Battle for the Serpent Crown
Av: Författare: Saladin Ahmed
Tecknare: Luke Ross
Färgläggare: Nolan Woodard
Omfång: 112 sidor
Format: 168 x 228 mm, mjuka pärmar, limmad rygg
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Marvel Comics
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Fantasy
ISBN: 978-1-302-92446-1

Conan: Battle for the Serpent Crown

Böcker Marvel skickar Conan på skattjakt i nutidens Las Vegas.

Marvel fortsätter med tilltaget att placera Conan i modern tid. Personligen tycker jag att det är lite tröttsamt med fisken-ur-vattnet-vinkeln – det känns som om man sett det hundratals gånger förut i Tarzan, Demolition Man, Djungel-George, En prins i New York med flera serier och filmer – men de lyckas ändå krama ut några roliga poänger över möten med modern teknik och nutida seder och bruk. Conan gör alltså ett besök i Las Vegas där han träffar på en kvinnlig tjuv som leder honom vidare på jakten efter ormgudens reliker, och på vägen hamnar han i konflikt med Marvel-hjältar som Black Panther, Sub-Mariner, Black Cat och Spider-Man. Bakom det hela ruvar demonen Mephisto med hantlangare.

Författaren Saladin Ahmed tillhör nutidens mer hajpade serieskapare, och jag tycker nog att han fångar Conans karaktär rätt bra, även om han verkar ha blivit lite bakbunden av ramarna och kraven på att Conan måste vara sympatisk. Luke Ross lite grovhuggna stil passar perfekt till Conan, men kanske lite mindre bra till superhjältarna. Det här är en klart underhållande serie, om än något förutsägbar.

Utdrag ur Conan: Battle for the Serpent Crown. © Marvel Comics