Generic filters
Exact matches only

Fakta

Conan: Serpent War Conan: Serpent War
Av: Författare: Jim Zub
Tecknare: Scot Eaton, Stephen Segovia, Loca Pizarri och Ig Guara
Tuschare: Scott Hanna
Färgläggare: Frank D'Armata
Omfång: 138(?) sidor
Format: 168 x 228 mm, mjuka pärmar, limmad rygg
Utgivare: Marvel Comics
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Fantasy
ISBN: 978-1-302-92307-5

Conan: Serpent War

Böcker Marvel tussar ihop några av Robert E. Howards största pulphjältar med superhjälten Moon Knight i en berättelse som spänner över tid och rum. Det är många som slåss om rampljuset. Lite för många kanske.

Sedan Marvel återtog Conan-licensen 2019 har de inte riktigt vetat vad de ska göra med figuren, känns det som. Återtrycken av 70-talsserierna i omnibusformat går som tåget, men vad gäller de reguljära tidningarna famlar de lite i mörkret.

Häromåret tussade man ihop Conan med ett antal Marvel-hjältar i tidningen Savage Avengers, vilket verkar ha gett mersmak. 2019 kom också miniserien Conan: Serpent War, som även samlades i trade paperback 2020. Här sammanförde man Conan med superhjälten Moon Knight och två andra skapelser av Robert E. Howard: Solomon Kane och Dark Agnes. Troligen ska man se detta som en önskan om att bygga upp en sammanhållen Howard-värld med kopplingar till Marvels universum. Eller bara lite okomplicerad och rolig fan service.

Hjältar från olika tidsepoker samlas här för att bekämpa ormguden Set och dennes eviga rival Wyrm. Historien spinner vidare på novellen The Valley of the Worm av Robert E. Howard, om arketypen bakom legenderna om Perseus, Siefried, Beowulf och S:t Göran. Serieversionen av sagda novell – av Roy Thomas och Gil Kane – återpubliceras också i denna samlingsvolym. Och i jämförelse står sig de nyare serierna slätt, tyvärr. Manuset till Serpent War är okej, om än lite forcerat för att ge alla karaktärer lika mycket tid i rampljuset. Resultatet blir tyvärr lite splittrat då det är alldeles för många tecknare och figurer inblandade. Synd på en rolig idé.

Utdrag ur Conan: Serpent War. © Marvel Comics