Generic filters
Exact matches only

Fakta

Hatet från Helvetet Hatet från Helvetet
Av: Evelina Mohei
Omfång: 32 sidor
Format: B5
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
Kontakt: @evelinaloca

Hatet från Helvetet

Fanzin

Några småländska killar har ett hardcoreband med namnet Hatet från Helvetet. Hatet de känner riktas framför allt mot den powertrippande gympaläraren Ola, en avdankad kalsongmodell och lokalkändis med smak för att förnedra sina elever.

Det här fanzinet är tydligen Evelina Moheis debut som serieskapare, vilket är väldigt svårt att tro när man läser det. Det är så bra att det snarare känns som verket av ett fullblodsproffs på toppen av en formkurva. Mohei berättar sin historia med en ton som som lyckas vara både osentimentalt humoristisk och inkännande. Ömsom skrattar jag rått åt (inte med!) hur personerna i dramat beter sig, ömsom blir jag alldeles öm i hjärtat över deras taffliga tampande med livets motighet.

Dessutom är det snyggt tecknat , med uttrycksfulla, korv-lika figurer som rör sig i olika rätlinjiga rum och miljöer. Ett exempel på att digitalt tuschande inte nödvändigtvis måste resultera i de ”släta” och känslolösa imitera-penseln-linjer som vi har tvingats vänja oss vid.

Hrm. Nåväl, jag hoppas verkligen att Evelina Mohei fortsätter teckna serier, för det här är ett strålande fanzin!

© Evelina Mohei

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 226 (1/2021). Texten återges med skribentens tillåtelse.