Generic filters
Exact matches only

Fakta

I huvudet på alien I huvudet på alien
Av: Alma Lefverström
Omfång: 36 sidor
Format: A5
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Avantgarde
Kontakt: @alma_alien

I huvudet på alien

Fanzin

© Alma Lefverström

Det här fanzinet utgörs av en samling korta episoder där en naiv och, om uttrycket tillåts, alienerad liten utomjording reagerar på olika situationer. Rymdvarelsens inre monolog för skeendena framåt, precis som titeln antyder.

Alma Lefverströms bilder är grafiskt snygga, och det hela är nedtonat och finstämt. För mig finns dock inte så mycket för uppmärksamheten att fästa tag i, och det finstämda går ofta över gränsen mot det intetsägande.

Det här är ännu ett fanzin som helt står och faller med hur mycket läsaren kan identifiera sig med de känslor som förmedlas. Om inte den där igenkänningen träffar en right in the feels, finns inte så mycket annat att ägna sig åt.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 227 (2/2021). Texten återges med skribentens tillåtelse.