Generic filters
Exact matches only

Fakta

Youth Culture Forever! #7 Youth Culture Forever! #7
Av: Ane V.
Omfång: 44 sidor
Format: A5
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Realism
Kontakt: @baninisandbikerides

Youth Culture Forever! #7

Fanzin

Det är ett matigt fanzin som Ane V. (pronomen: den) levererar i och med senaste numret av Youth Culture Forever. Vid sidan av ett par kortare serier och illustrationer upptas huvuddelen av ’zinet av ett utdrag ur dens serieromanprojekt Du dog lite före mig. Det handlar om sorgen och saknaden efter vännen Mimmi som tagit sitt liv.

Det här är det tredje avsnittet som publiceras, och handlar om Anes besök hos vänner i Nijmegen, Sheffield och Kiruna. Den är för utmattad av sorgearbetet för att vara social, men vännerna finns där som stöd på ett fint sätt.

De tre episoderna är tyvärr svåra att komma in i, trots det angelägna ämnet. Läsaren får egentligen inte veta vem den saknade Mimmi var, eller något om Anes vänner i de tre städerna. Fokuset blir så starkt på Anes sorg att jag snarare känner med den på ett allmänt plan, än att jag verkligen blir berörd av berättelsen.

För att göra fungerande konst av ett självupplevt trauma krävs en viss distanserad blick, som den som fortfarande befinner sig mitt i skiten kanske inte kan unna sig. Jag hoppas att den här avsnittet kommer drabba mig hårdare när jag läser det i Anes fullbordade serieroman.

© Ane V.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 226 (1/2021). Texten återges med skribentens tillåtelse.