Generic filters
Exact matches only

Fakta

Amerikas ondaste far Amerikas ondaste far
Av: Pontus Lundkvist
Omfång: 160 sidor
Format: 220 x 155 mm
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Kaunitz-Olsson
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
ISBN: 9789189015029

Amerikas ondaste far

Böcker Kreativt ursinne och grovkornig satir i Pontus Lundkvists senaste samling med skämtteckningar och serier.

Pontus Lundkvist har tidigare gett ut böcker på förlagen Lystring och Galago, men 2019 gick han över till Kaunitz-Olsson. Pontus Lundkvist gör grovkornig och ofta helt absurd satir. Han uttrycker sig oftast med skämtteckningar – så kallade enrutingar – men det finns också en och annan serie med i boken.

Den goda smaken utmanas ständigt och ibland blir till och med jag lite äcklad av en del saker. Lundkvist verkar i samma anda som kreatörerna i MAD och kanske ännu mera Pyton, fast med en vassare politisk udd som ofta är riktad mot extremhögern.

Till en början blev jag lite provocerad av den dåliga reproduktionen av en del bilder. Det kändes som han slängt in mobilfoton av skissblock för att fylla ut boken. Men irritationen släppte snart (även om det säger mycket om mig att jag blir mer provocerad av tryckkvalitet än av grova skämt …) när jag började spekulera i om det handlade om refuserade eller aldrig slutförda idéer. Om så är fallet är ju detta att se som exklusivt extramaterial. Det verkar finnas ett kreativt ursinne som Lundkvist bara måste få utlopp för. Och det ska vi vara tacksamma för.