Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Den 17–19 september gick 2021 års Skillinge Seriefestival av stapeln med föreläsningar och seriemarknad. Seriefrämjandet var självklart på plats och passade även på att släppa årets tredje nummer av Bild & Bubbla!

Många seriefestivaler, bland annat Uppsala Comix, har under pandemin fått ställa in både förra och innevarande års aktiviteter. Med lättade restriktioner vågade festivalgeneralen Rolf Classon sig till slut på att arrangera Skillinge Seriefestival helgen den 17–19 september. Festivalen invigdes av Lasse Åberg, som dessutom passade på att ha en serieutställning på Österlens Museum.

Bland de många föreläsningarna, intervjuerna och panelsamtalen kan nämnas ”Fantomen och den nya vänstern” med Robert Aman, Jacob Habinc och Andreas Eriksson; ”Om undergroundtidningen Puss” med Carl Johan De Geer och Annika Olsson; ”Galago – alternativserietidningen som överlevde” med Rolf Classon, Joakim Pirinen, Rojin Pertow, Kalle Mattsson och Fredrik Strömberg; ”Herman Hedning och hur man gör en serietidning själv” av Jonas Darnell, Johan Kimrin och Jonas Svensson och utdelningen av Ponduspriset med Hugo Viscovi och Hanna Strömberh bland pristagarna.

Eleverna från Serieskolan i Malmö passade på att visa upp sig och Seriefrämjandet hade ett bokbord där man bland annat visade upp rykande färska Bild & Bubbla 228 – barnseriespecialen.

Postern till Skillinge Seriefestival tecknades av Jan Lööf. © Jan Lööf.