Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© Netflix & Stan Sakai
  • Nyheter
Samurajkaninen Usagi Yojimbo har blivit animerad TV-serie. Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles finns nu att beskåda på Netflix.

© Stan Sakai

Stan Sakai skapade Usagi Yojimbi redan 1984, en figur inspirerad av den verkliga samurajen Miyamoto Musashis liv, men med en kanins utseende. 1987 fick figuren en egen serietidning på Fantagraphics, men den flyttade sedan vidare till Dark Horse och Mirage Comics. I Sverige har serien publicerats i egen tidning och album från Epix, men den har även gått som biserie i Samurai och Teenage Mutant Hero Turtles.

En tjock samlingsvolym som tar vid där Epix utgivning slutade är på gång i slutet av året från Ades Media/Retrobokklubben.

I den nya TV-serien Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles, vars första säsong hade premiär på Netflix i slutet av april 2022, är det en annorlunda samurajkanin vi möter. Handlingen är satt i en futuristisk värld där tonåringen Yuichi, ättling till Usagi, strävar efter att bli samuraj tillsammans med ett gäng udda antropomorfa djur. Renläriga må förfasa sig, men Stan Sakai sägs ha varit högst delaktig i produktionen.

Den officiella trailern kan beskådas här nedanför:

UPPDATERING 2022-05-05: Den svenska titeln är Samurajkaninen: Berättelsen om Usabi.