Generic filters
Exact matches only

Fakta

Framtidens arab 5: En barndom i Mellanöstern (1992–1994) Framtidens arab 5: En barndom i Mellanöstern (1992–1994)
Av: Författare & tecknare: Riad Sattof
Översättare: Björn Wahlberg
Omfång: 176 sidor
Format: 240 x 170 mm, mjuka pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Cobolt
Utgivningsår: 2022
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Historia
ISBN: 9789188897909

Framtidens arab 5: En barndom i Mellanöstern (1992–1994)

Böcker Hur Moebius, Druillet och Bilal hjälpte Riad Sattouf att hitta rätt väg i livet.

För en liten tid sedan såg jag att den gamle Métal Hurlant-räven Philippe Druillet följde Riad Sattouf på Instagram. Det kändes lite oväntat, lite mystiskt. Dels hör ju Druillet till en lite äldre tradition, dels har de ganska olika teckningsstilar. Men när man läser detta Sattouf-album får man en ledtråd. Här får man läsa om hur den unge Sattouf av en kvinnlig skolkamrat blir rekommenderad att kika på Druillet (och även andra tuffa serieskapare som Moebius och Enki Bilal). Ungefär samtidigt upptäcker Riad Sattouf även H. P. Lovecrafts skräcknoveller.

Även om man är en lite äldre serieskapare och inte hänger med så mycket när det gäller nyare serier … så kan man förstås inte förhålla sig helt kall till någon som – entusiastiskt – presenterar ens egna klassiska serier … Självklart trycker Druillet ”följ tillbaka” på Instagram.

Parallellt med Riad Sattoufs utveckling som serieskapare får vi i detta album även uppleva alla de dramatiska turerna i familjens liv. Riad Sattoufs arabiske far försvinner iväg till Syrien med Riads yngre bror. I slutet av albumet är familjen helt splittrad. Hans franska mor försöker finna lösningar med alla möjliga metoder, såväl med diplomati som med hjälp av magi(!).

Det ska komma ytterligare ett album (nyligen färdigställt i Frankrike). Detta är en både spännande och rolig serie. Man undrar hur det ska gå. Man vill verkligen veta.

Utdrag ur Framtidens arab 5. © Riad Sattof