Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Seriehörnans nya logotyp.
  • Nyheter
En ekonomisk förening bestående av stamkunder har tagit över Seriehörnan i Göteborg efter ägaren Tony Lundins död häromåret.

Seriehörnan är en klassisk seriebutik som startades av Tony Lundin och en kollega redan 1986. När Tony gick bort hösten 2021 fick butiken stänga och dödsboet försökte förgäves sälja verksamheten. I samband med begravningen kläcktes idén om att starta en ekonomisk förening som kunde ta över, och ett tjugotal gamla kunder nappade på idén.

Efter en längre uppstartssträcka var det så dags för nyöppning av Seriehörnan den 26 november 2022. Bland gästerna fanns Joakim Lindengren, Johan Wanloo, Sture Hegerfors, Mats Malm, Yvette Gustafsson och Malin Biller.

– Det är viktigt att Seriehörnan får vara kvar, ett ställe för serier och något som är typiskt för Göteborg. Samtidigt så är det för oss ett sätt att hylla en vän som har gått bort, säger Mats Jönsson, en av de nya delägarna (och tillika sångare i punkbandet Attentat) i en intervju med GöteborgDirekt.

Seriehörnan ligger på Sveagatan 3 (spårvagn: Prinsgatan).