Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
© Heroic Signatures & Titan Comics
  • Artiklar
När Marvel valde att inte förnya sin Conan-licens undrade många vad som skulle hända med de mycket populära återutgivningarna av gammalt material. Men nu kan de andas ut, brittiska Titan steppar in och tar över.

Som alla Conan-fans kanske redan vet löper Marvel Comics licens att ge ut Conan-serier ut vid årsskiftet. De nya Conan-serierna som getts ut har väl i ärlighetens namn inte varit några kioskvältare (trots namnkunniga serieskapare som exempelvis Jason Aaron), men återutgivningarna av äldre Conan-serier har varit mycket populära. Trots att både Epic- och omnibusböckerna med dessa återutgivningar sålt mycket bra, valde alltså Marvel att inte förnya licensen.

Det blir Titan Comics som blir Conans nya hem från och med 2023. Samlare har frågat sig vad som kommer att hända med återutgivningarna. Den enda utgivning som Marvel hann göra komplett var omnibusutgåvorna av Conan the Barbarian. Samlingarna med systertidningarna Savage Sword of Conan och King Conan hann dock inte mer än halvvägs och farhågan var att Titan skulle ”börja om” från ruta ett.

Nu kommer dock glädjande besked från Titan Comics: man kommer visserligen att börja om, men också fortsätta återutgivningarna där Marvel slutar. Savage Sword of Conan Omnibus volym 9 och King Conan Omnibus volym 2 planeras utkomma under hösten 2023.

De nya volymerna kommer att vara identiska med Marvels böcker vad gäller formgivning, förutom att de kommer att bära Titan Comics logotyp i stället för Marvels dito. Cory Sedlmeier, som varit ansvarig för Marvels Conan-återutgivning, kommer även fortsättningsvis vara huvudansvarig för formgivningen och restaureringen. Sedlmeier brukar ofta nämnas som Marvels skickligaste redaktör när det gäller ”archival projects” och han är bland annat huvudredaktör för Marvels Masterworks. Eftersom han är frilansare kommer han jobba parallellt för både Marvel och Titan.

Sommaren 2023 kommer Titan även med en ny reguljär Conan-tidning, skriven av Jim Zub och tecknad av Roberto De La Torre. Färgläggningen av de nya serierna görs av José Villarrubia, som mycket publikt ondgjort sig över den nya färgläggningen i Marvels återutgivningar.

Extern länk:

CBR:s artikel om Titans Conan-planer