Generic filters
Exact matches only

Fakta

Snökattprinsen Snökattprinsen
Av: Manus & bild: Dina Norlund
Översättning: Hanna Strömberg
Omfång: 166 sidor
Format: 167 x 242 mm, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Egmont Comics
Utgivningsår: 2022
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Fantasy
ISBN: 978-91-7621-846-4

Snökattprinsen

Böcker Den perfekta boken för unga fantasyälskare, menar Bild & Bubblas recensent.

Titelns prins heter Sju och är yngst i den dynasti av magiska snökatter som i tusen år regerat som gudomliga ”eldkungar” över ett snötäckt rike i Nordan. När hans far dör blir Sju lurad av sina sex skurkaktiga storebröder och tvingas iväg på en farofylld jakt efter sin stamfaders magiska krona, som har makten återställa katternas magi och rike till vad det en gång var.

Hantverket i serien är helt enkelt otroligt, både vad gäller bilderna och världen som skildras. Det är tydligt att Dina Norlund lagt ned kolossala mängder arbete på att bygga upp alla karaktärer, falanger, varelser och magisystem i boken, vilket bevisas av utgåvans gedigna extramaterial. Teckningsstilen påminner om Disneys renässans under 90-talet, med vissa karaktärer som är som tagna direkt ur den irländska studion Cartoon Saloons filmer. Allt med varma, inbjudande färger och en visuell kreativitet som slår det mesta (min favorit är de reptilliknande demonrävarna).

Som vuxen fick jag inte ut överdrivet mycket av själva handlingen, men boken fungerar i min mening perfekt som en brygga mellan sagoserier och mer episka, ”vuxna” historier. För den behandlar sin publik med allvar och tacklar genom karaktärerna ämnen som är mer komplicerade och mer konkreta än gängse fantasyserier för barn. Den väl uttänkta rutindelningen gör dessutom serien lättläst trots att den kan vara lite tung i fråga om text ibland. En bra julklapp till mellanstadiebarnet!

Uppslag ur Snökattprinsen. © Dina Norlund/Story House Egmont