Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
Bild: Mike Allred © BOOM! Studios/The Jim Henson Company
  • Artiklar
I väntan på fler svenska kampanjer tar vi en titt på en amerikansk Kickstarter för Labyrinth, alltså serier som bygger på filmen med samma namn (med David Bowie i huvudrollen).

Complete Jim Henson’s LABYRINTH Graphic Novel Collection

Initiativtagare: BOOM! Studios
Sökt belopp:25 000 USD
Status: Finansierad
Deadline: 10 augusti 2023

Labyrinth är en närmast kultförklarad fantasyfilm från 1986 av Jim Henson (Mupparna), George Lucas (Star Wars) och Terry Jones (Monty Pythons Flying Circus). När sextonåriga Sarahs (spelad av Jennifer Connelly) lillebror rövas bort av Jareth the Goblin King (David Bowie) måste hon hitta ut ur en labyrint full med underliga varelser för att befria brodern. BOOM! Studios har tidigare publicerat serier som utspelas i samma värld och dessa samlas nu i två volymer tillsammans med en helt ny serieadaption av filmens manus. (Det finns även en mangaversion, men den ingår i inte här.)

Hela projektet finansierades på rekordsnabba 15 minuter! I skrivande stund har man samlat in cirka 490 000 USD, alltså runt 5 miljoner kr.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Obs! I crowdfundingvärlden finns det tyvärr inga garantier för att projekt verkligen blir av och B&B-redaktionen tar inget som helst ansvar för detta. Alla pledges är en affär mellan dig och respektive initiativtagare/finansieringsplattform.