Generic filters
Exact matches only

Fakta

Conan: The Barbarian nr 1 Conan: The Barbarian nr 1
Av: Författare: Jim Zub
Tecknare: Roberto De La Torre
Färgläggare: José Villarubia
Format: Serietidning
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Titan Comics
Utgivningsår: 2023
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Fantasy

Conan: The Barbarian nr 1

Böcker Bild & Bubblas recensent tar en titt på första numret av den nya Conan-tidningen. "Äkta och välbekant" är omdömet.

Så var det äntligen här, första numret av Conan: The Barbarian från Titan Comics. När Marvel släppte licensen bestämde sig ägaren till Conan, Heroic Signatures med svenske Fredrik Malmberg i spetsen, för att själva producera serierna. De slog sig då ihop med engelska bokförlaget Titan som redan gav ut böckerna om Conan.

Den nya titeln skrivs av Jim Zub, som även skrev manus till några av de senaste Marvel-numren. Tecknar gör spanjoren Roberto De la Torre i en stil som påminner mycket om John Buscema i sin krafts dagar. Buscema förlitade sig mycket på sina tuschare och hans egentliga styrka var dynamik, perspektiv och ett allmänt jäkla schwung i bilderna. De La Torre försöker göra allt detta själv. Det är mycket snyggt, men resultatet blir ibland mer illustrationer än serierutor, om man nu ska anmärka på något.

Jim Zub skriver en Conan som känns både äkta och välbekant. Han etablerar karaktärerna på ett utdraget sätt, vilket segar ner berättartempot något, men ändå får sägas vara ett nödvändigt ont när man börjar om från början på det här viset. Den här versionen av Conan har så vitt jag kan förstå ingen koppling till tidigare utgivningar eller kontinuitet, men hittills känns det inte som att man gjort våld på karaktären eller grundhistorien på vare sig manus- eller bildsidan.

Det här känns lovande.

Utdrag ur Conan: The Barbarian nr 1 (2023). Manus av Jim Zub, bild av Roberto De La Torre. © Heroic Signatures/Titan Comics