Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Vi lyfter fram fler svenska serieprojekt som ni kan stötta så att de förhoppningsvis blir av. Vad sägs om ett nytt album med James Hund, andra volymen av Achilles Wiggen och en reportagebok om Serie-sverige?

James Hund och Ödem-Arken

© Patrik Norrman

Initiativtagare: Patrik Norrman
Sökt belopp: 95 000 kr
Status: Finansierad
Deadline: 25 november 2023

James Hund och Ödem-Arken är ett nytt originalseriealbum med James Hund, skrivet och tecknat av Patrik Norrman, som på senare år haft stora framgångar med crowdfunding av sina serieprojekt.

Som bonus blir det också en separat skissbilaga, men Norrman utlovar mera godsaker om delmålen uppnås.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Achilles Wiggen – Den kompletta samlingen volym 2

© Kari Leppänen

Initiativtagare: Ades Media och Albumförlaget
Sökt belopp: 50 000 kr
Status: Finansierad
Deadline: 30 november 2023

Första samlingsvolymen av denna nordiska science fiction-serie gräsrotsfinansierades förra året. Nu är det dags för volym 2, med sex avsnitt som återtrycks från Fantomen – i ny översättning och färgläggning enligt Kari Leppänens önskemål.

Projektet har finansierats mer än dubbelt upp, och som ett delmål har det blivit ett specialtryckt vykort med en omslagsskiss.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Vimmel i serievärlden – om svenska serietecknare

© Markus Malinda Lindmark

Initiativtagare: Markus Malinda Lindmark
Sökt belopp: 13 500 kr
Status: Ännu ej finansierad
Deadline: Januari 2024

Markus Malinda Lindmark har i många år gjort text- och fotoreportage från olika seriemässor, signeringar och events för Bild och Bubblas hemsida. Den nya boken handlar om personerna bakom seriefigurerna med intervjuer, teckningar och foton från 23 års serievimmel.

Lindmark beskriver själv trycksaken så här: ”Boken är baserad på de reportage jag har skrivit för bildobubbla.se samt för olika tidningar, men har kompletterats med faktarutor som förankrar innehållet i nutiden och förklarar sammanhangen på ett tydligare sätt. Jag har också vävt in min egna personliga berättelse och hur mitt intresse för serier väcktes. (…) Delen om AI och digitala serier är också nyskriven. Dessutom exempelserier av olika serietecknare.”

Boken kommer att kunna beställas som trycksak och/eller PDF-fil.

Projektet crowdfundas via Indiegogo, som har ett flexibla mål. Till skillnad från hos Kickstarter innebär detta att projektet kan bli av ändå, även om inte den fulla målsumman uppnås.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Obs! I crowdfundingvärlden finns det tyvärr inga garantier för att projekt verkligen blir av och B&B-redaktionen tar inget som helst ansvar för detta. Alla pledges är en affär mellan dig och respektive initiativtagare/finansieringsplattform.