Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Alfredo Castelli 2010. Foto: Salvatore Capalbi. Används under licensen CC BY-SA 2.0 Deed Attribution-ShareAlike 2.0 Generic
  • Nyheter
Italienske serieskaparen Alberto Castelli har avlidit. I Sverige är han mest känd som författare till Aristokraterna, men han var betydligt mera känd i sitt hemland.

Aristokraterna av Alfredo Castelli och Fernando Tacconi. © Barbieri

Alberto Castelli föddes den 26 juni 1947 och var under sin levnad verksam som både serieförfattare och litteraturkritiker. Mest känd är han för serien Martin Mystère, som han skapade tillsammans med tecknaren Giancarlo Alessandrini, och som blivit en av förlaget Sergio Bonelli Editores storsäljare (vid sidan av Dylan Dog). Utöver detta har han skrivit Disney-serier och en mängd andra äventyrsserier.

I Sverige är han mest känd för sina manus till Aristokraterna (Gli Aristocratici i original), en serie om ett gäng udda gentlemannatjuvar med hjärtat på rätta stället. Serien tecknades av Ferdinando Tacconi och gick i Helgonet, SM Special, Fantomen och i fyra egna album under 1980-talet.