Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© Egmont/King Features Syndicate
  • Nyheter
Lagom till årets upplaga av seriemässan Uppsala Comix utkommer Fantomen med ett specialnummer som utspelas i Uppsala.

© Egmont/King Features Syndicate

Fantomen nummer 8/2024 (ute nu) innehåller en repris av äventyret Demonens avbild från 1995, men har försetts med ett nytt omslag med tydliga Uppsalavyer av Henrik Sahlström. I äventyret utreder Fantomen ett blodigt mord på universitetsbiblioteket Carolina Rediviva och rör sig sedan i bekanta Uppsalamiljöer.

Att äventyret repriseras just nu är ingen slump, utan publiceringen har samordnats med att Uppsala Comix infaller på söndagen den 14 april. Redaktör Andreas Eriksson kommer att finnas på plats för att berätta mer om hur Fantomen-tidningen görs idag.

– Jag tycker att det är Sveriges trevligaste seriemässa och den har verkligen rätt publik för den här typen av serier. (…) Därför har jag haft i bakhuvudet att vi skulle göra något ihop. Då passade det perfekt att det fanns ett tidigare Uppsalaäventyr, säger Eriksson i en färsk intervju i Upsala Nya Tidning (2024-04-09).