Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Den här gången tittar vi närmare på två väsenskilda Kickstarter-projekt: en ny version av Greven av Monte Cristo och den efterlängtade samlingsvolymen med James Hund av Patrik Norrman och Jonas Darnell.

Monte Cristo, a graphic novel of elegant revenge

© Mechner & Alberti

Initiativtagare: Neurobellum Productions
Sökt belopp: 7 500 USD
Status: Finansierad
Deadline: 13 april 2024

Jordan Mechner (skapare av TV-spelet Prince of Persia) och Mario Alberti (Nathan Never) har gjort en nutida version av Alexandre Dumas klassiska roman Greven av Monte Cristo – berättelsen om en oskyldig man som rymmer från sitt fängelse och ikläder sig rollen som utländsk adelsman för att hämnas på männen som satte dit honom. Den nya versionen kretsar kring en man som blir anklagas för delaktighet i en terrororganisation och hamnar i ett militärfängelse på okänd ort (en så kallad ”black site”).

Berättelsen är på 225 sidor i fyrfärg. Ett digitalt exemplar kostar 15 USD och en inbunden bok 35 USD. Boken kommer att släppas i bokhandeln 2025, men i ett annat utförande.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

James Hund – den kompletta konspirationen volym 1

© Jonas Darnell & Patrik Norrman

Initiativtagare: Jonas Darnell & Patrik Norrman
Sökt belopp: 299 000 kr
Status: Ännu ej finansierad
Deadline: 27 april 2024

På begäran från fansen samlar nu herrarna Darnell och Norrman (vid det här laget erfarna crowdfunding-kreatörer) sin humoristiska agent-/deckarserie James Hund i tre volymer. Första volymen täcker alla äventyr 1987–1994 som tidigare publicerats i Svenska Serier och Fantomen, totalt 232 sidor.

Boken kostar 399 kr, men det finns även olika påbyggnadspaket där man kan lägga till andra böcker av kreatörerna till förmånligt pris. Boken säljs inte i digitalt format.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Obs! I crowdfundingvärlden finns det tyvärr inga garantier för att projekt verkligen blir av och B&B-redaktionen tar inget som helst ansvar för detta. Alla pledges är en affär mellan dig och respektive initiativtagare/finansieringsplattform.