Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© Stefan Johansson
  • Nyheter
Nu till helgen är det åter dags för Uppsala Comix, som vanligt fullt med utställare, föreläsningar och signeringar. I år med en presentation av Fantomen-redaktören om Uppsalanumret, föreläsning av Robert Aman om nya Epix-boken, Eisner-nominerade Aimée de Jongh och premiär för en ny bok om kvinnliga serietecknare.

© Stefan Johansson

Som vanligt hålls festivalen på kulturhuset Grand på Trädgårdsgatan 5 i Uppsala, med en marknadsdel och en föreläsningsdel.

Bland de medverkande förlagen finns Albumförlaget, Ades Media, Kartago/Cobolt, Self Made Hero m.fl. Medverkande serieskapare inkluderar Sofia Lucas, Ola Skogäng, Roa Salman Malmberg, Aimée de Jongh, Klara Wiksten, Cecilia Vårhed, Jonas Darnell m.fl.

Årets festivalaffisch har designats av Stefan Johansson, känd för sin superhjälteparodi Stålbjörnen. Stefan kommer även finnas på plats för att signera sina egna verk.

Dessutom presenteras två nya bokprojekt: Robert Amans Serier för vuxna och andra boken om svenska serietecknerskor, den senare bandas som ett avsnitt av Seriepodden.

Facebook-sidan finns här. Det senaste programmet finns här nedan.