Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Stefan Niklasson kåserar kring Malin Billers prisbelönta seriebok Om någon vrålar i skogen. Ett mästerverk som känns äkta och skaver.

Berätta om något du upplevt. En historia som finns i kroppen.

Här finns det problematik. Att lämna ut sig själv, det är ditt val. Att berätta om andra, dina föräldrar och dina vänner. Det är också ditt val. Det kräver mycket av dig. Hur mycket har du?

Malin Biller har gjort ett mästerverk, ärligt, charmant och med nästan varje droppe kramad ur sig själv. Humor i kulissen och med nerv i berättelsen. Om det svåraste, övergrepp. Ett barn som lär sig gå på den tunna isen. Uppgörelsen som följer visar konsten att förlåta. Konsten att berätta. Vart tar du vägen med din sorg? Vem läser dina bilder och vem hör när du vrålar i skogen?

Vet kreatören om när hon gör ett mästerverk, eller kan hon inget annat än att berätta? Det som är äkta tycks ha en linje som faller i berättelsens kärna. Du läser med respekt, känner det komplexa och tar med dig upplevelsen. Du kliver in i en berättelse som skaver, betraktar fiktionen och lever vid dess sida. Vid sidan av en delad berättelse.

© Malin Biller