Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Mildh & Fromm tecknad av Carlos Pedrazzini. © Göran Semb
  • Nyheter
Vi hade missat att Carlos Pedrazzini dog i slutet av förra året, så här kommer en kort dödsruna över en tecknare som i Sverige är mest känd för Mildh & Fromm och Fantomen.

Carlos Pedrazzini föddes i Argentina den 8 september 1944 och dog den 10 december 2023. Tecknarkarriären påbörjades på 1970-talet, men hans första publicerade verk i Sverige var Dunder-Dick (Dick el Artillero i original), en argentisk dagspresserie som gick i Aftonbladet, Buster, Serie-Sport och Comix Pocket under 1980-talet. Under 1980- och 90-talet fortsatte han teckna diverse sport- och äventyrsserier för både den inhemska och den europeiska marknaden. En alternativ födokrok blev också de erotiska serier som Pedrazzini gjorde under pseudonymen Salomon Gründig.

Hans publiceringar i USA är blygsamma, men han tuschade några serier för DC-titlar som Justice League Europe, Robin och Showcase ´93.

Mellan 2014 och 2018 tecknade han den svenska actionserien Mildh & Fromm till manus av Göran Semb. Serien publicerades i Fantomen, och redaktionen fick snart upp ögonen för Pedrazzini. Två Fantomen-äventyr hann publiceras innan hans död 2013, men det finns antydningar om att det kan finnas fler icke-publicerade äventyr.

Carlos Pedrazzini dog av lungcancer, 79 år gammal.