Generic filters
Exact matches only

Basara handlar om den unga Sarasas kamp för att hämnas sin bror och befria sitt folk från tyranniska kungar. En kamp som kräver övermänskliga krafter. Och Sarasa är bara en vanlig tjej ? nästan. En äventyrlig fantasy-berättelse med drama och action. En berättelse om rättvisa, saknad, hämnd och kärlek ?

Om volym 1:

Efter en ödeläggande katastrof en dag i framtiden är Japan förvandlat till ett primitivt ökenland, där brutala kungar förtrycker den skrämda befolkningen.

I byn Byakko lever ett tvillingpar, tjejen Sarasa och killen Tatara, och en profet har förutspått att Tatara är ?ödets barn? som ska leda folket i upproret mot den kungliga makten.

Men den Röde Kungen slår ner det rasande upproret genom att brutalt mörda Tatara. I all hemlighet övertar Sarasa sin brors identitet och sår nytt hopp hos folket, medan den Röde Kungen och hans män förbluffade konstaterar att ?ödets barn? till synes fortfarande är i livet.

Få vet, att den Röde Kungen i verkligheten heter Shuri, och att han uppsöker de rofyllda varma källorna när han vill vara ensam. En kväll vid källan fascineras han av en ung, vacker tjej. Sarasa heter hon ?

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.