Sök...
Generic filters
Exact matches only

Planeten Olh härjas av en dödlig sjukdom. Det kan finnas ett botemedel på den fjärran koloniplaneten IlO – men där har ingen varit på decennier. Olhs mäktigaste man utser sin dotter, den vilda och nyckfulla Cyann, till att leda en expedition till IlO. Men Cyann och hennes far har många fiender, som är beredda att gå långt för att ta ifrån henne det viktiga uppdraget …

”Den döende planeten” är en SF-serie med intressanta personer och en fängslande, genomtänkt uppbyggd värld. Detta är första delen av planerade två, men en magnifik serieroman i sig själv.

Francois Bourgeon är en av de bäst säljande serieskaparna i Frankrike, och även mycket högt ansedd bland kritikerna. Han fick sitt genombrott – också i Sverige – med ”Resande med vinden”, en serieroman på fem album som handlade om den unga kvinnan Isas irrfärder i 1700-talets Frankrike och Afrika. Starka kvinnliga figurer som Isa och nyanserade kvinnoporträtt skulle bli utmärkande för Bourgeons serier.

Bourgeon var från början glasmålare, vilket syns i hans vackra, nästan tredimensionella färgläggning. Hans fullständigt överdådiga, praktfulla bildspråk är enastående i serievärlden och lämpar sig lika väl för omsorgsfullt skildrade historiska miljöer som för fantasifullt utstyrda framtidsvärldar.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.