Sök...
Generic filters
Exact matches only

Under 30-talet var ”Karl-Alfred” (eller ”Popeye” som serien hette i originalet) en av världens mest kända och spridda serier. Då både skrevs och tecknades den av figurens upphovsman, E.C. Segar, som var en mästerlig humorist som hittade på ett oförglömligt galleri av komedipersonligheter – Karl-Alfred, Olivia, Frasse, Lill-Pär, Sjöhäxan och många, många fler. Segar dog, bara 44 år gammal, redan 1938. Hans efterträdare förmådde för all del hålla figuren vid liv, men de nådde aldrig upp till Segars sublima, ojämförliga blanding av äventyr, humor, varmhjärtad butterhet och bisarr fantasi som gjorde hans Karl-Alfred till en av de riktigt stora serieklassikerna.

Detta album innehåller E.C. Segars klassiska serie i oavkortad svit från mars till december 1931, på bra papper och i ett format som gör bilderna (som egentligen är mycket större än i dagspresserierna) mer rättvisa.

Karl-Afred har kommit över 50.000 dollar och tycker det är besvärande med så mycket klöver. Så han öppnar Enkelriktade Banken under mottot: Pengarna går bara åt ett håll – UT. Behöver ni pengar? Kom in och hämta! Gratis!! Likt många andra människovänliga idéer klarar sig den enkelriktade banken inte i marknadens hårda vindar. Karl-Alfred återvänder därför till en yrkesverksamhet han är bättre på: råkurr. Han hjälper Esofagustas långe, ledsne kung att vinna ett krig. Ett rättfärdigt krig, förstås.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.