Generic filters
Exact matches only

En serieklassiker är tillbaka! Med denna volym inleds utgivningen av Linda och Valentins Samlade äventyr, i komplett och nyöversatt svensk utgåva. Med äventyren De onda drömmarna, Det stigande vattnets stad och De tusen planeternas rike samt extramaterial.

Linda och Valentin är en fransk science fiction-serie av serieskaparna Pierre Christin och Jean-Claude Mézières, båda födda 1938. Serien startade 1967 i det inflytelserika franska seriemagasinet Pilote, och vid det här laget har Christin och Mézières arbetat ihop med serien i hela 48 år. Det senaste albumet, Minnen från framtiden, gavs ut i Frankrike hösten 2013. Ett nytt album är tänkt att utkomma 2016.

I sina äventyr genomkorsar agenterna Linda och Valentin galaxen och olika tidsepoker på uppdrag av rumtidstjänsten i Galaxity, 2700-talets jordiska huvudstad. Valentin är en klassisk hjältetyp: stilig, godhjärtad, stark och modig, alltid redo att lyda order. Linda är en helt annan sort. Hennes kombination av intelligens och handlingskraft, självständighet och sex appeal har gjort henne till en av sf-genrens mest populära och stilbildande hjältinnor.

Pierre Christins humoristiska och samhällskritiska manus, präglade av 1960-talets vänstervåg och humanistiska idéer, och Jean-Claude Mézières fantasieggande sätt att gestalta främmande världar och civilisationer, samverkar om att göra serien till en av de allra främsta.
Nya delar i samlingsutgåvan utkommer två gånger per år, i mars och september. Den svenska översättningen är gjord av Björn Wahlberg, som tidigare bl a svarat för den hyllade nyöversättningen av Tintins äventyr.

Beskrivningen är hämtad från förlagets hemsida.