Sök...
Generic filters
Exact matches only

Serier – den osynliga konsten etablerade sig omedelbart som en oumbärlig referensbok om seriernas bildspråk och berättarteknik. Den borde finnas hos varje serieälskare, på alla bibliotek, skolbilbliotek, konsthögskolor och reklambyråer. Ingen bildlärare borde längre våga tala inför eleverna om seriernas språk och dolda budskap utan att ha McCloud i bakfickan. Alla som på något sätt arbetar med bilder och budskapsförmedling via bilder har något att hämta ur McClouds klara källa.

Hur kommer det sig att vi kan leva oss in i känslorna hos tecknade seriefigurer? Den här boken förklarar det. Och den är själv en illustration till förklaringen. Med enkla men fascinerande resonemang för Scott McCloud oss genom seriens historia, dess framställningsprocess, dess grammatik, bildspråk och berättarteknik, sätter in den i en kulturell helhetsbild – och framför allt visar han oss vad vi egentligen ser, när vi ser en serie. Han gör det dessutom helt och hållet i serieform!

Boken betraktas redan som standardverk på sitt område och har både i hemlandet USA och i de stora europeiska serieländerna blivit en succé långt utanför de inbitna serieläsarnas skara. Den svenska utgåvan har utökats med en kompletterande litteraturlista, namnförklaringar och ordförklaringar. Förord och efterskrift av Horst Schröder.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.