Sök...
Generic filters
Exact matches only

Guido Crepax största verk är den långa, pågående berättelsen om modefotografen Valentina, vars yttre och inre liv Crepax har skildrat i sexton volymer nu – hennes inre liv i synnerhet, inte minst hennes erotiska fantasier. Serien börjar när hon är i 20-årsåldern och är numera framme någonstans kring hennes femtioårsdag. Valentina är ett av seriekonstens stora kvinnoporträtt med en hängiven läsarskara, främst bland kvinnor.

I albumet ”Valentina ensam” är Valentina nu inne i medelåldern och anfäktas av samlivskriser och ålderskriser. Äktenskapet med Philip har gått in i en vardaglig lunk, så hon ger efter för frestelsen när den unge musikern Bruno gör framstötar. Men det faller sig inte särskilt lätt för Valentina att hänge sig åt denna historia. Hennes livliga sexuella fantasier till trots är hennes vardagsliv ganska sedesamt. Hon har dåligt samvete för att hon bedrar Philip och våndas över att hennes älskare är tretton år yngre än hon.

Såväl verkliga kärleksäventyr som dunkla mardrömsväsen drabbar Valentina i denna andra volym, som visar upp Crepax hela register som avancerad serieberättare.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.