Generic filters
Exact matches only

Ishtar, den 15-årig prinsessan från kungariket Pheliosta, känner till släktens förbannelse: Hennes farfars far, kung Phelios, besegrade för många år sedan vampyrkungen Duzell. Innan han dog svor Duzell att han hundra år senare skulle återfödas för att vända tillbaka och hämnas på kung Pheilos inkarnation. Hundra år har nu gått och alla väntar på att Duzell ska dyka upp. Men hur ser en vampyrkung ut egentligen?

Ishtar vantrivs på slottet där hon bara ska uppföra sig som en artig prinsessa och ha tråkiga lektioner i magi, uppförande och militärstrategi. Hon saknar spänning och äventyr. När folk från byn kommer till slottet för att be om hjälp med en kyaluu-katt som har gått till angrepp mot byns invånare, är hon redo. Prinsessan tar det heliga svärdet Sidia, klär ut sig och rider ut för att hjälpa folket. Som tur är upptäcker prinsessans livvakt, Darres, att hon är borta och kommer till hennes räddning.

Kyaluu-katten är dödad, men det visar sig att den hade ungar. Prinsessan Ishtar – som varken har föräldrar eller syskon – känner sig ensam och tar sig an en av ungarna. Hon döper den till Duzell och tyr sig till honom. Men plötsligt börjar det hända mystiska saker på slottet och någon försöker förgifta Ishtar …

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.