:
avatar
Spelare rasar när populära mobilspelet Avengers Alliance läggs ned

Idag meddelade Disney Interactive att man lägger ned de populära spelen Avengers Alliance och Avengers Alliance II, som sedan 2012 gått att spela via Facebook samt på mobila enheter med Android och iOS. De negativa reaktionerna lät inte vänta på sig.

Avengers Alliance och dess uppföljare Avengers Alliance II var avläggare till den populära spelfilmen Avengers som kom 2012. Från början gick det bara att spela online via Facebook, men från 2013 fick spelet en egen app för Android och iOS. Båda spelen var gratis, men som i så många liknande spel kunde man givetvis köpa till extrautrustning och fördelar (så kallade in-app puchases).

I första spelet är spelaren en nybakad S.H.I.E.L.D.-agent som får i uppdrag att sätta ihop ett superhjälteteam för att undersöka de mystiska meteoriter som slagit ned på jorden och som många superskurkar försöker komma över. Spelet består av 12 kapitel där spelaren gradvis låser upp nya superhjältar, dräkter och krafter. Det andra spelet var uppbyggt på ett liknande sätt, men där utkämpades striderna även i Storbritannien, Wakanda och Savage Land (Urtidslandet).

Men nu lägger alltså Disney Interactive ned bägge spelen. Från och med 1 september går det inte längre att ladda ned spelen eller köpa föremål i dem. Och 30 september släcks båda spelen ned för gott. Reaktionerna från gamer-communityt lät inte vänta på sig. Tillkännagivandet på spelets Facebook-sida fick på bara 45 minuter drygt 600 kommentarer, en del tacksamma, men de flesta  ledsna, frustrerade och arga. Argast var givetvis de spelare som spenderat mycket pengar på att köpa föremål spelet.

Så här såg spelskärmen ut i Avengers Alliance. Bild från YouTube. Copyright: Disney Interactive/Marvel Comics.

Så här såg spelskärmen ut i Avengers Alliance. Bild från YouTube. Copyright: Disney Interactive/Marvel Comics.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera