:
avatar
Bernie Wrightson har avlidit

Serietecknaren Bernie Wrightson avled igår (18 mars) efter en längre tids kamp mot cancer. Besked kommer drygt en månad efter att han tillkännagett sin pensionering. Han blev 69 år.

Det var i slutet av januari i år som Bild & Bubbla skrev om hur Bernie Wrightson såg sig tvungen att pensionera sig efter att ha förlorat många av sina motoriska färdigheter i sviterna av ett ingrepp med syftet att avlägsna en hjärntumör. 18 mars tillkännagav hans hustru Liz på Facebook att Bernie hade avlidit.

Wrightson är främst känd för sina detaljerade teckningar i skräckgenren. Hans mest kända verk är troligen Swamp Thing på 1970-talet, även om han fortsatt ha en framgångsrik karriär inom serietecknar- och illustratörsyrket i över 40 år.

I samband med pensioneringen publicerade vi en längre genomgång av hans karriär.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera