avatar
Musse Pigg omtolkas av europeiska serieskapare

Vad sägs om en thriller med Musse Pigg av Lewis Trondheim? Eller en berättelse om Musses liv före 1928 av Bernard Cosey? Nu finns de europeiska omtolkningarna av Musse Pigg på svenska.

I Sverige har de alternativa Spirou-historierna från Cobolt förlag gjort stor succé under paraplytiteln Ett extraordinärt äventyr med Spirou och Nicke. Tanken har varit att låta nya kreatörer göra nya versioner av klassiska figurer. Nu har även Egmont tagit efter detta genom att ge ut franska förlaget Glénats Musse Pigg-serier med mer alternativa europeiska serieskapare.

I april utkom så Mickey’s Craziest Adventures av Lewis Trondheim och Nicolas Keramidas samt En mystisk melodi av Bernard Cosey på svenska. Albumen har ett påkostat utförande och kommer endast i en begränsad numrerad upplaga. Beställs bland annat direkt från Egmont på www.dintidning.se/musse.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera