Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Den stora snackisen inom crowdfunding just nu är G.I. Joe, som hittills dragit in nära 26 miljoner kronor. Dessutom lyfter vi fram gamle Fantomen-tecknaren George Bess skräckserier och samlingsvolymer med Darkwing Duck.

G.I. Joe: A Real American Hero Compendium Set

Initiativtagare: Skybound
Sökt belopp: 50 000 USD
Status: Finansierad
Deadline: 26 juni 2024

Det här projektet finansierades på otroliga 6 minuter. I skrivande stund är det uppe i imponerande 2,5 miljoner USD (drygt 25,8 miljoner kr). Vad är det då alla är ute efter? Jo, fyra inbundna volymer med de över 160 nummer av serietidningen G.I. Joe som Marvel Comics producerade på 1980-talet. I Sverige gavs de här serierna ut under namnet Action Force och bygger på actiongubbar från Hasbro, där en internationell styrka soldater bekämpar terrororganisationen Cobra. Man kan välja på att få böckerna i röd pärm för de onda eller blå pärm för de goda. Och så finns det lådor att stoppa allt i. Och samlarkort.

300 dollar får man punga ut med för ett komplett set.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Classic horror illustrated by Georges Bess

Initiativtagare: Neurobellum Productions
Sökt belopp: 7 500 USD
Status: Finansierad
Deadline: 29 juni 2024

Franske serietecknaren Georges Bess jobbade för Team Fantomen mellan 1976 och 1987, men för den svenska marknaden har han även jobbat på så skilda serier som Pellefant, Dante och Mika. Nu samlas hans serieversioner av de klassiska gotiska skräckromanerna Dracula, Frankenstein och The Hunchback of Notre Dame i inbundna lyxutgåvor. Inga av dessa har getts ut i Sverige, men nu ges de ut på engelska. Alla tre böckerna kostar runt 1 000 kr, men naturligtvis finns det både billigare och dyrare tillval.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Darkwing Duck Graphic Novel Collections Have Arrived

Initiativtagare: Dynamite Entertainment
Sökt belopp: 25 000 USD
Status: Finansierad
Deadline: 3 juli 2024

Darkwing Duck var en tecknad TV-serie från Disney som hade premiär på 1990-talet. Huvudpersonen är en anka med tydliga drag av pulphjältar som The Shadow och Batman. Nu samlar Dynamite Entertainment alla seriehistorier från Disney, Marvel och Dynamite själva, i tre omnibusvolymer. Böckerna kostar 45 USD styck eller 125 USD för alla tre.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Obs! I crowdfundingvärlden finns det tyvärr inga garantier för att projekt verkligen blir av och B&B-redaktionen tar inget som helst ansvar för detta. Alla pledges är en affär mellan dig och respektive initiativtagare/finansieringsplattform.