Generic filters
Exact matches only

Fakta

Kung Kisstanks hämnd Kung Kisstanks hämnd
Av: Tecknare: Joakim Lindengren
Författare: Joakim Lindengren
Omfång: 64 sidor i färg
Format: Seriealbum
Utgivare: Medusa/RSR Epix
Utgivningsår: 1992
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789170890291
Betyg:

Kung Kisstanks hämnd

Böcker

Man blir knappast överraskad när man läser den senaste samlingen Lindengrenepisoder, det läsaren bjuds på är mycket vidrigheter med betoningen lagt på bajs. Den fantasifullhet som trots allt brukade finnas i äckligheterna har dock bytts mot trist rutin. Bajsbad och krystmarodörer tål inte att upprepas hur många gånger som helst utan att förlora sin charm.

Värst är titelserien och superhjälteparodin ”Kung Kisstanks hämnd”, en episod fylld av bajsande berättad i ett halsbrytande högt tempo. Då är Lindengren bättre i de lite lugnare avsnitten som till exempel ”Demokrati = Lobotomi” och ”Hus? I helvete!” där huvudpersonen i stillsamt tempo förklarar sina filosofier för läsaren.

Men trots bristen på förnyelse måste jag erkänna att jag skrattade till vid ett par tillfällen. En viss charm döljer sig ändå bakom alla vidrigheter.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 110 (1/1993). Texten återges med skribentens tillåtelse.