Generic filters
Exact matches only

Fakta

L.E.G.I.O.N. & Lobo nr 1/1992 L.E.G.I.O.N. & Lobo nr 1/1992
Av: Författare: Keith Giffen & Alan Grant
Teckningar: Barry Kitson, Mike DeCarlo, Simon Bisley
Översättning: Lars Andreasson
Omfång: 52 sidor i färg
Format: Serietidning
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: RSR Epix
Utgivningsår: 1992
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Science fiction
Betyg:

L.E.G.I.O.N. & Lobo nr 1/1992

Böcker

Den här tidningen börjar inget vidare. Den inleds med det tredje avsnittet av Keith Giffens och Alan Grants ”L.E.G.I.O.N.” (tecknad av Barry Kitson & Mike DeCarlo) och fast man återberättar de två inledande avsnitten i en resumé på sidan två, lider det hela av att man inte får någon bra presentation av figurerna innan man kastas huvudstupa in i handlingen. Detta beror antagligen på att Lobo gör entré först i detta avsnitt, men det är ingen godtagbar förklaring. Giffen använder en teknik liknande den i ”Justice League”, men Grant är ingen DeMatteis utan resultatet blir rätt tråkigt.

Kvalitén ökar dock påtagligt i tidningens andra halva, då Grant släpper loss den oerhört elake och starke Lobo i full frihet på egen hand. Tecknad av Simon Bisley får det fullständigt groteska ultravåldet här helt nya komiska poänger och resultatet är snudd på lysande. Lobo lär till exempel en misshaglig individ räkna till två genom att slita av honom armarna och använda dem som åskådningsexempel. En inte föraktlig del i det hela har Lasse Andreassons översättning av Lobos vulgära rotvälska med kraftuttryck som ”isses”, ”frag” och ”spräcka”, vilket tillför serien ytterligare dimensioner. På sista sidan biter Lobo i gräset efter att ha skurits av på mitten av den brutale Loo och hans hemske bror. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 110 (1/1993). Texten återges med skribentens tillåtelse.