Generic filters
Exact matches only

Fakta

Mega Marvel nr 1/1992: Ghost Rider Mega Marvel nr 1/1992: Ghost Rider
Av: Författare: Howard Mackie (Ghost Rider)
Tecknare: Javier Saltares (Ghost Rider), Mark Texeira (Ghost Rider)
Omfång: 132 sidor i färg
Format: Serietidning
Utgivare: Satellitförlaget
Utgivningsår: 1992
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Mega Marvel nr 4/1992: Vapen X Mega Marvel nr 4/1992: Vapen X
Av: Författare: Barry Windsor-Smith (Vapen X)
Tecknare: Barry Windsor-Smith (Vapen X)
Omfång: 132 sidor i färg
Format: Serietidning
Utgivare: Satellitförlaget
Utgivningsår: 1992
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige

Mega Marvel nr 1/1992 & 4/1992

Böcker

Ghost Rider tycks vara omåttligt populär i USA och tyvärr slipper vi honom inte här heller. När Dan Ketch rör vid en förtrollad motorcykel förvandlas han till hämnaren Ghost Rider, som sprider skräck omkring sig med flammande dödskallehuvud och träig dialog. Howard Mackies manus är klichéspäckat och dessutom hycklande i sin balansgång mellan ”oerhört-hård-action” och ”han-får-inte-döda-någon-för-då-kanske-ungarna-inte-får-läsa-tidningen”, men Javier Saltares och Mark Texeiras teckningar är i alla fall fartfyllda.

Barry Windsor-Smith var ett tag en av de stora USA-tecknarna, och även om hans linje inte är riktigt lika elegant längre är han fortfarande skicklig. Hans ”Weapon X” visar historien bakom Wolverines adamantiumförstärkta skelett och är i alla fall lite bättre än standardmarvlarna. Jag tycker dock att den blivit överarbetad i dialog och (framför allt) intrig knorrar. Det blir helt enkelt för mycket fiffigheter för min smak – kanske delvis beroende på att det här egentligen är en följetong, tänkt att läsas med åtta sidor i taget.

Betyg:

”Ghost Rider”: 1,5
”Vapen X”: 2,5

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 110 (1/1993). Texten återges med skribentens tillåtelse.