Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Christopher Reeve som Clark Kent.
  • Nyheter

Den 10 oktober avled skådespelaren Christopher Reeve, mest känd som rollfiguren Stålmanen i fyra filmer 1978–87. 1995 blev han förlamad efter en ridolycka, men fortsatte in i det sista att propagera för stamcellsforskning och att arbeta som skådespelare i till exempel »Smallville« – TV-serien om en ung Stålmannen. Reeve blev 52 år. Tragiska livsöden har drabbat flera skådespelare som gestaltat Stålmannen på film; mer om detta i filmartikeln om Stålmannen i B&B 1/99.

Kort efter Reeves frånfälle kungjordes vem som ska spela Stålmannen i nästa filmatisering, nämligen den relativt okände Brandon James Routh. Regisserar gör Bryan Singer, mannen bakom succéfilmerna om X-Men. På grund av detta åtagande har Singer fått sparken från »X-Men 3«, och hans skor där fylls i stället av Joss Whedon, som tidigare gjort sig ett namn med TV-serien »Buffy the Vampire Slayer«. Whedon har på sistone gett sig på seriemediet och gör numera »Astonishing X-Men« med John Cassaday.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 166 (3–4/2004). Texten återges med skribentens tillåtelse.