Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Så här i början av det nya året gick den beklagliga nyheten ut över Seriesverige att alternativserieförlaget Optimal Press lägger ned.

Förläggaren Ingemar Bengtsson meddelar:

”Efter 15 års utgivning har jag beslutat mig för att det får räcka med de 96 böcker som Optimal Press har lyckats ge ut. Det var inte något lätt beslut att fatta, men de senaste månaderna har gjort att jag har bestämt mig. Jag kommer aldrig mer att jobba med ett förlag där jag själv står för de ekonomiska riskerna. Det har varit ett mycket jobbigt år för både mig personligen och förlaget, och nu är det dags för andra att gör mitt jobb.

Vad jag ska göra istället vet jag inte riktigt, men förhoppningsvis kan det bli fler översättningsjobb och annat som jag finner inspirerande.

Jag tackar alla som jag jobbat med under de 15 år som Optimal existerat. Jag tackar också alla som har köpt Optimals böcker, samt inte minst Statens Kulturråd och Bibliotekstjänst som har räddat förlaget från att gå under vid åtskilliga tillfällen. Det har varit oerhört roligt, men som allt annat så har också detta ett slut.”

Optimal Press grundades 1991 av Ingemar Bengtsson och Mikael Tegebjer. Förlaget har gett ut svenska och nordiska serier, bland annat gett ut den nordiska antologiserien ”Allt för konsten”, Johan Wanloos ”De äventyrslystna karlakarlarna”, serier av Daniel Ahlgren, David Liljemark, Gunnar Krantz och Åsa Grennvall. Förlagets utgåvor har flera gånger fått Seriefrämjandets Urhundenplakett.

Se även http://www.optimalpress.com.